Tuca Blanca de Paderna

Cel gris, molt ennuvolat; neva; boira; el xiulet del fort vent; agujes de gel clavades a la galta; fred, molt de fred; muntanyes solitàries carregades de neu; sensació de feblesa; neu pols amoltonada pel vent; avancem; dubtem; avancem una mica més; mans gelades, boca i cara gelada, però continuem sense destí, només amb la il·lusió de avançar uns metres més, d'esperar una mica de claror.

Siluetes de muntanyes desfigurades, desconegudes, transformades per la boira, però són les de sempre, només cal imaginar-les de com som per descobrir que són les de sempre.

Pugem, arribem; ara baixem, incertesa, atenció per esbrinar el camí de tornada, bones sensacions, neu pols, seca, abundant... Powder! Gaudim, ara sí; ens deixem anar per gaudir de un moment curt però infinitament plaent; ben merescut; més baixada, girs, crits, alegria, més control; mirem endarrere, més boira i vent; tornem a baixar, últims metres, bones sensacions, motivació; ha valgut la pena...!

Bons moments de l'efímer hivern, amb la seva rigorositat i duresa. M'agraden els dies grisos, amb vent, fred i neu. Ens fan sentir petits, vius, vulnerables i respectuosos amb la grandesa de les muntanyes i de la natura...!

Tuca Blanca de Paderna (2.847 m): Sortida des de Llanos de l'Hospital de Benasque, pujant cap al Forau Tancau, circ del Forau Tancau i coll de la Tuca d'Esera. Saltem vessant cap al vall d'Esera i flanquegem a l'esquerra la Tuqueta Blanca de Paderna. Petita baixada per remontar després a prop de la bretxa de la Tuca Blanca. Divisem i pugem pel corredor d'ascens al cim. Baixada pel mateix itinerari.

Dies de neu, fort vent i baixes temperatures. Temperatures de referència: Hospital de Benasque (-11ºC), refugi de la Renclusa (-14ºC) i refugi Respumoso (-19ºC).

Xavi, Pep i Ciscu







Pujant pel corredor Tuca Blanca Paderna


Corredor Tuca Blanca de Paderna
Tuca Blanca de Paderna





Baixant

Comentaris

Entrades populars