Les tres "C" i el Pic d'Alba.


"Pasea por un único camino. No te vuelvas engreído por la victoria, o roto por la derrota. No te olvides de ser precavido cuando todo esté en calma, y no tengas miedo cuando el peligro aceche" -Dr. Jigoro Kano-.

Aquestes paraules citades per un mestre d'un esport tan noble com el judo, no solament són certes, sinó també aplicables a qualsevol altre disciplina deportiva.

En aquesta ocasió he tingut un acompanyant de luxe, un gran esportista i un mestre en la disciplina del judo. El judo es diferent a l'alpinisme, però comparteix gran part de la seva filosofia: respecte, superació personal i equilibri mental, encara que el meu company el definia amb les tres "C": cor, coratge i collons... I és cert que d'alguna forma això també aplica a la muntanya, encara que jo afegiria també el concepte de "seny" molt necessari per tornar més vegades a gaudir d'aquest esport...

Encara que en l'esquí de muntanya no has de lluitar contra ningú, has d'estar atent als moviments del contrari -la muntanya-. Regular el ritme, aplicar les tècniques d'ascens i descens, el vent, la calor, el fred i en ocasions canvis sobtats de la meteo en els que has de saber girar cua i deixar el combat per un altre dia. Perquè en aquest cas el contrincant és sempre més fort que nosaltres i només ens deixarà jugar amb ell si el vol...

Benvingut company a aquest món fantàstic...!!!







































Comentaris

Unknown ha dit…
Uaaaaalaaaaa, hola Ciscu qui es el polizon que t'acompanya? Ja veig que heu disfrutat, suposo que després heu esquiat una mica "fora pistes" no?

Salutacions, Fdo. Josep
CISCU CARMONA ha dit…
Pistes? Aquí no hi ha pistes, només muntanyes...!!! Salut.
CISCU CARMONA ha dit…
Per cert el polizon, és un ànonim que s'està enamorant de les muntanyes... jejeje...!!!

Entrades populars