Me va la Vaina TD 400 m (Pic Feixant)

És dijous de gener. Ahir per la tarda ens van apropar a la vall de Mulleres per comprovar l’estat de les canals de la cara N del pic de la Tallada i pic de Feixent. Observem tot en molt bones condicions. Demà matinarem i anirem a fer alguna de les diferents canals.

Són les 7h15’ i l’aparcament de la boca sud del túnel de Vielha està a petar… La cara nord del pic de Feixant sembla un formiguer enllumenat pels frontals de les diferents cordades que busquen l'escàs gel d'aquesta extranya temporada hivernal. No ens motiva gaire escalar sota cap cordada, perquè ja sabem que la pluja de projectils glaçats està garantida… Sortim caminant per la vall encara fosca i amb molt poca neu. Només les zones altes, més enllà dels 2300 metres, estan nevades. Caminem còmodament per una canal directa, seguint les petjades de les cordades que han marcat el camí a les diferents canals. La temperatura és molt bona i la neu està dura.

En poc menys de tres hores arribem a peu de la via “Me va la Vaina”… Hi ha una cordada que està començant a escalar. Ens mengem ràpid l’entrepà i comencem una mica més a l’esquerra per evitar estar sota d’ells. Xavi comença el primer llarg amb un ressalt de mixt de M4 una mica expo. Munta R1 i continua per un bon gel fins la R2. Surto jo per un diedre estret amb un gel fi però sòlid. Després d’un parell de llargs agafa el relleu el Cristian. Surt fent un flanqueig i tirant per una placa de verglaç sense poder protegir fins a creuar un never i muntar reunió sota un contrafort proper a la canal de sortida. Continuem ja per la canal fins arribar al coll on ens rep un fort vent. de sudest. Baixem per aquesta vessant fins a la canal del coll entre el pic de la Tallada i el de Feixant que ens torna a la cara nord-est d’on venien. 

Xavi, Cristian i Ciscu

Pic de la Tallada i pic de Feixant a la dreta

Pic de Feixant

Aproximació a la entrada de la via

Primer llarg

Cristian passant zona delicada de verglaç

Xavi a les penultimes reunions

Xavi i Ciscu

Cristian al corredor de sortida

Cordada que ve per darrera

Després de baixar



Cristian, Xavi i Ciscu


















Comentaris

Entrades populars