Via Nabot Léon, 250 m 5+/6a, Pilier Rouge Aiguille de Blatière - Aiguilles de Chamonix-

És dijous 21 de juliol i ahir per la tarda van fer la Arete des Papillons i després de passar una nit amb alguna tempesta, finalment surt el sol i es presenta un bon dia. Esmorzem a la tenda i ens preparem per anar a escalar la via Nabot Léon, una clàssica molt recomanable a les Aguilles de Blatière. 

La dificultat de la via és 6a amb 5+ obligatori, encara que el primer llarg apreta bastant. 

Seguirem les fites creuant les caòtiques morrenes de pedres que flanquegen les Aiguilles de Chamonix, i en un punt que el camí cal seguir el fil de la morrena, fins arribar a l'inici de la petita glacera de l'Aiguille de Blaitière. D'aquí pujarem fins el peu d'una petita canal. Hem de grimpar per la canal i flanquejar cap a la dreta fins una marcada bretxa, continuem i haurem de fer un petit pas exposat 3a amb bona roca, per arribar a peu de via.

El descens es fa directament per la vertical des de la darrera reunió, mitjançant uns ràpels que ens deixen a peu de via. 

Tornem a la tenda i recollim per tornar a baixar en telefèric a Chamonix. Aquí acaba la nostre curta durada d'escalades d'aquest estiu per Chamonix. Pot ser ens hem mal acostumat pels darrer anys... Esperem que el proper estiu puguem escalar més i la muntanya no estigui tan inestable per les elevades temperatures d'aquest estiu.

Xavi Aymar i Ciscu Carmona






























Comentaris

Entrades populars