Via Galletas al Mallo Fire 270 m, 6b o V+/A0 (Riglos)

És diumenge 23 de juny i després de fer el viatge fins a Picos de Europa per escalar la Sur Directa a la Peña Santa, que no van poder escalar per pluja, van decidir passar per Riglos i com a mínim tastar algo de roca per no tornar amb les mans buides...

Fem bivac a prop de Riglos a una zona molt tranquil·la on hi ha un embassament. Pel matí, esmorzem i anem directes a Riglos per enfilar-nos a la via. Aproximació des del poble de Riglos en poc més de 15 minuts. És una via clàssica de 270 metres i 10 llargs, oberta al 1959 pel mític Rabadà i Montaner que va marcar una fita a la zona.

Ens sembla una via fàcil, destacant que el 6b, al quart llarg, que es passa prou bé. El llarg final és espectacular per una ximeneia ampla que sembla impracticable però que finalment no és ni molt menys el que sembla. 

En quant al material, van portar un joc de friends que van acabar passejant. A les zones més exposades hi han assegurances i les zones que no la roca no convida a posar un flotant.

El descens és cap a l'altre vessant des del coll on acaba la via. Cal destrepar per les arrels d'un arbre, fins que trobem una reunió ben equipada per fer un ràpel de 30 metres. Cal continuar destrepant fins a un darrer ràpel de 30 metres que ens deixarà a un corriol que torna a la vessant contraria.

Via recomanable per fer una matinal ràpida.


Àlex Presas, Xavi Aymar i Cesc Carmona

































Comentaris

Entrades populars