Via Indipytecus al Tossal del Coscollet

Tossal del Coscollet, zona salvatge i poc visitada per les dificultats d'accés a la paret. Es considerada amb els seus 675 m la paret més alta de Catalunya.
La via està semiequipada, reunions muntades amb parabolts i també trobarem parabolts en els passos clau. Trobarem quelcom pitó que ens ajudarà a seguir la via.

Arribem a Coll de Nargó i girem direcció Osona, per després de 2 km i passat 100 metres la indicació de Les Masies de Nargó, agafem una pista de terra de 14 km que ens deixarà a l'aparcament del Tossal del Coscollet. Veure enllaç aproximació cotxe i via.

Des de peu de paret, després de fer els tres ràpels, continuem flanquejant  prop de la paret per confuses i perdudes fites -terreny perdedor-, fins que arribem a un punt on es veu bé la paret. Ens toca baixar una mica per tornar a remuntar de nou fins que seguint un camí poc definit i arribem a un corriol que ens apropa a la paret on trobem unes pedres -fita- i fletxa rascada a la paret que ens indiquen el començament de la via.

A partir d'aquí tenim 14 llargs que ens portaran a l'esquerra del cim del Tossal del Coscollet.

Víctor Artís i Ciscu Carmona











































Comentaris

Javi Nieto ha dit…
Hola compañeros!!

Que curioso, el Tossal del Coscollet, parece que se conoce poco esa pared. Yo tengo referencias por un libro que recoge escaladas por el Alt Urgell, donde salían un par de vías reseñadas; Neuronium y Germans Millet, creo.

Yo le tengo ganas, pero como tan lejos...todo se andará.

Gracias por compartir visualmente vuestra escalada. Si en alguna ocasión os acercáis por Castellón, yo vivo en Montanejos, reputada zona de escalada.

Saludos y hasta otra.
CISCU CARMONA ha dit…
Gracias por tus comentarios, Javi!

Y ánimos si te acercas a esta bonita y salvaje zona de escalada. Si algún día decides ir ya sabes que me puedes pedir información.

Saludos y buenas escaladas.

Entrades populars