Canal Du Midi

El divendres 26 d'agost van anar fins a Carcassonne amb l'idea d'agafar, el dia següent, el tren fins a un poble molt a prop de Tolouse, concretament a Montlaur. Després d'esmorzar quantiosament ens van anar cap a l'estació de SNCF on ens van informar que el proper tren sortiria a les 11h37. Van decidir -amb les dues hores que quedaven- visitar la ciutat. Van pujar fins la Cité -antiga ciutat amurallada- i disfrutar així de les seves vistes i la seva arquitectura ara plena de comerços i bonics restaurants.
A l'hora prevista i puntual van partir amb una hora de recorregut fins a l'estació de Montlaur. Després de creuar per sobre de l'autoroute van trobar l'accés al canal du Midi.

El camí és una fantàstica pista que a l'inici està asfaltada per després convertir-se en un camí de terra sense cap mena de dificultat que va pegada al canal du Midi. El paisatge és tranquil, a vegades pertorbat pel soroll de la proximitat de l'autopista, i on cada pocs quilòmetres anem trobant les famoses Eclùses -preses de retenció d'aigua que fan possible la navegació dels vaixells per així poder superar els diferents desnivells del canal-. El sistema és molt evident i el que fan es omplir o buidar d'aigua un tros de presa obrin les comportes perquè el vaixell pugui passar. És divertit veure com circulen els vaixells i com encara funciona un sistema -ara totalment turístic- i que va ser en el seu moment -construit al S.XVII- una important via de comunicació d'unió entre l'Atlàntic i la Mediterrània.



El paisatge esta envoltant per centenaris plataners que ens acompanyaran i donaran ombra durant tot el recorregut i que faran un ambient molt agradable de la ruta.

Hi han múltiples llocs on parar a menjar o descansar -restaurants, bars, càmpings-.

El recorregut és totalment pla i el quilometratge entre les dues poblacions està al voltant del 90 quilòmetres.

Comentaris

Ricard ha dit…
Molt bon video Ciscu! Ja m'expliacras aquesta activitat per proposarla a la familia.
CISCU CARMONA ha dit…
Estupenda activitat que has de fer amb la familia. Ja et contaré amb detall...

Entrades populars