Passa al contingut principal

Via "El Vianant" a la paret de Santa Cecília, Montserrat.

El dissabte 29 d'agost i a punt d'entrar en la tardor meteorològica, van decidir -després d'estripar la guia d'escalades del vessant nord de Montserrat- anar-nos cap a la paret de Santa Cecília. No volien tornar molt tard a casa i tot el que van veure o no ens va motivar gaire o era massa llarg.

Van sortir de l'aparcament del refugi de Santa Cecília, per dirigir-nos per la carretera cap a Can Massana, fins trobar les escales de ciment que deixen a l'esquerra l'antic restaurant de Sta. Cecília i continuar pel sender del GR -dreta- fins trobar un corriol que puja directe a la paret. Remuntem fins que arribem a peu de paret i girem a la dreta per anar-nos direcció oest fins que trobem el començament de la via -nosaltres van flanquejar pel mig de la zona herbosa sense aprofitar el petit camí que volteja la paret, però està molt tancat d'herba-. La via comença en una petita fissura en la que podem ficar el peu esquerrà i en la observem un pitó vell a pocs metres del terra i dos espits més amunt.

Tal com indica la ressenya, els tres primers llargs són els més interessants i bonics. La primera reunió està muntada a 15 m, però es pot continuar fins a la segona a 25 m sense cap problema. El segon llarg té un 6a+ en una placa amb preses petites.

El tercer llarg continua amb un V+ i un 6a força bonic i ben equipat. El quart llarg té la reunió molt abans de la paret d'A1, nosaltres van respectar aquesta reunió per muntar la cinquena on diu la ressenya, però les cordes rosen moltíssim i s'ha de fer molta força per avançar els últims metres, recuperar la corda i assegurar al company, pel que recomano saltar-se la quarta reunió i muntar-la de forma còmoda, al peu de la paret on comença l'A1.

El quart llarg té algun pas de V+ i la part final, abans d'arribar a l'A1, és de III+. En el cinquè llarg s'ha de superar una fissura -A1- en la que cal ficar algun friend per poder arribar còmodament als següents segurs, els estreps són necessaris sinó tenim un bon grau de setè. Fem un petit flanqueig a la dreta per sortir en lliure en un pas de IV i després de III-II.

La cinquena reunió la podem muntar en un arbre o apropar-nos una mica a la dreta de la paret en la que trobarem un espit que dona pas al següent llarg amb un pas de 6a en el primer pas. Des d'aquí la via continua cap a la dreta, per remuntar una canal de III en la que muntem la sisena reunió. Remuntem la canal i escalem pel últim tram de IV+ i III sense equipar fins a al cim de la paret de Santa Cecília on coincidim amb el primer tram de la via ferrada Teresina. Des d'aquí realitzem el descens per la via ferrada fins a la canal de la llum i des d'aquí de nou a l'aparcament.

La via El Vianant, puja per una roca compacta, fins a la quarta reunió, fins aquí el seu grau i verticalitat és mantingut. Està ben assegurada amb espits i claus, sense tenir molt compromís. Les reunions 2, 3, 4 i 5 tenen una carena per muntar un rapel.

Aquesta via és molt recomanable si volem escalar a la cara nord i no disposem de molt de temps. A l'estiu no fa calor, degut a la seva bona orientació nord.

 El seu grau màxim obligat es V+ i A1.

Material: 20 cintes expres i dos camalots mitjans pels passos d'A1, la resta no cal ficar res.
Desnivell: 240 m
Dificultat: 6a+/A1
Temps d'aproximació: 45'
Temps d'escalada: 3h50
Temps de descens: 45'

Com que no vam fer cap foto, he trobat aquest enllaç on surten fotos molt guapes de tots els llargs:

http://escalatroncs.wordpress.com/2012/06/24/el-vianant-paret-santa-cecilia-montserrat/

Xavi i Ciscu

Ressenya del mateix blog:






Comentaris

Félix ha dit…
Enhorabuena.
¡Qué buena pinta tiene la vía!
Ahora, los zagales ven algo de artificial en una vía y ya no van. Pues no saben lo que se pierden :-)
Un abrazo
CISCU CARMONA ha dit…
Toda la razón, company...!!!

Un abrazo,
diego ha dit…
Carmona te llamo para repetir la via. Tu compañero de expedicones.
Diego
CISCU CARMONA ha dit…
Por supuesto amigo Diego! Cuando tu quieras vamos a repetirla. Faltaría más... Efectivamente el mejor compañero de expedición que he tenido, sin lugar a dudas...

Ciscu

Entrades populars d'aquest blog

Agujas de Perramó -vía Almarza o travesía directa de las placas - V, 420m

El sábado 22 de septiembre nos decidimos ir a escalar todas las agujas de Perramó. El 13 de julio de 2013, ya estuve con Xavi escalando la vía  Fabres-Fainer , después de mirarnos la vía Almarza o travesía directa de las placas y decidir dejarla para otra ocasión. Sí, lo sé, han pasado cinco años y muchas otras escaladas, pero es que las agujas de Perramó eran una asignatura pendiente que había que aprobar, pero en esta ocasión con otros compañeros de viaje, Clara, Cristian y Albert. Salimos a las 7 am, con los frontales, del aparcamiento del valle de Estós (1.300 m) para remontar el valle y desviarnos por el sendero que lleva al ibonet de Batisielles. Continuamos por el GR-11-2, dirección al refugio Angel Orus, hasta pasar el ibón gran de Batisielles desde el que ya observamos les Agulles de Perramó.  Este impresionante monolito, tal como dijo Jean Arlod, "tiene una cierta similitud al Dru, es esbelto y aislado en medio del valle de Batisielles, rodeado por las ...

Vía Directa pico Abadías (330 m 6a, V+ oblig.)

Es uno de julio, son las nueve de la noche, comenzamos dos semanas de vacaciones y escaladas, y estamos vivaqueando junto al rio Ésera, próximos a la entrada al valle de Cregüeña. La noche es agradable y las 3 de la mañana llegan rápido. Con las mochilas preparadas, un pequeño desayuno y tiramos millas para llegar cuanto antes a la pared sur de las Maladetas o sur del pico Abadias. Dudamos de si coger o no unos crampones y finalmente echo a la mochila los de aluminio, que son ideales para aproximaciones cortas debido a su reducido peso. Con unos crampones y los palos de caminar, supongo que como mínimo podré montar una reunión para que Xavi y Antonio puedan llegar a la rimaya si encontramos mucha nieve... Ascendemos bajo la luz de los frontales por el estrecho sendero del principio del valle de Cregüeña,  que más arriba se abre en un ancho valle. Esta parte del valle es fluvial, pero más arriba se puede observar su gran anchura que en su día había un gran glaciar. Se hace de ...

Escalada Vilanova de Meia "Rampas invertidas"

Rampas invertidas  (225 metros, 6a) Bonita pero exigente escalada, muy atlética y con dificultad muy mantenida. El grado no supera el 6a, pero se debe de tener bien consolidado. Recorre a lo largo de sus 225 metros una evidente placa en la parte izquierda de la Roca dels Arcs. Equipada con parabolts en su mayoría y algún spit.  Los tramos duros están bien equipados, y los pasajes fáciles alejan un poco. L1 : V+ duro, 25 m L2 : 6a ,20 m, reunión entre dos arbustos. L3: 6a,20 m, el más elegante de la vía L4 : V+, 40 m L5 : IV, 30 m L6 : III-IV, 35 m L7: III-IV 10 m Los dos últimos largos son comunes con la vía Lleida, y están desequipados, por lo que vienen bien unos cuantos fisureros y friends medianos. Horario: 3 ó 4 horas. http://www.landher.net/es/resenias/ficha_resenia/roca/vilanova-de-meia-lleida-y-rampas-invertidas/47   Ciscu y Victor